Pre-Infantil Masculí: CB Llagostera 60 – Bàsquet Lloret Samba Hotels 56

El Pre-Infantil Masculí va iniciar aquest dissabte la segona fase a A-3, on ens disputem la 9ª plaça provincial amb el CEB Girona, el Bàsquet Lloret i el CEEB Tordera.

Encarem aquesta segona fase incorporant el mà a mà amb diverses continuacions en la part ofensiva, així com la millora de la comunicació en les situacions d’ajuda, per tal de completar aquest primer any de formació a cistella alta.

En primer lloc, volem felicitar els jugadors, perquè no és fàcil el primer any de Pre-Infantil tenir una adaptació a cistella alta prou bona com per mantenir l’anotació de Mini, i davant d’equips més potents. El més habitual és que hi hagi un decrement en aquest sentit, i en canvi s’ha vist el contrari: de promitjar 56,83 punts a nivell B-1 de Mini, s’ha passat a 52,32 punts per partit a la 1ª fase i 60 en aquest inici de 2ª fase a nivell A.

Això és mèrit de tots els jugadors, que tenen molt bones capacitats a nivell ofensiu, i el treball de mecànica de tir fet per l’Agustí en aquests últims mesos, que van fer que es veiés per primer cop en tota la seva formació un triple de més enllà de 6,25 de l’Adrià Guerrero, i amb diversos intents de tir exterior per part dels tres jugadors més alts, fent l’esforç de sortir de la seva zona de confort, després de portar molt temps habituats a jugar a prop de cistella.

Aquest grup sempre ens sorprèn positivament en l’aspecte ofensiu, perquè mai tenen por de provar aquelles coses noves que porten pocs dies entrenant, i aquest partit no en va ser una excepció: es van veure fintes de mà a mà continuant cap a dins, mà a mà seguit de tir exterior i seguit de finalització sota cistella, havent-ho entrenat només 2 setmanes, així com també es va aconseguir negar en múltiples ocasions el mà a mà del rival, que és la seva principal arma a nivell de tàctica col·lectiva. Juntament amb això, es van veient cada vegada més varietat de moviment de peus per part dels jugadors que juguen un 1c1 d’esquenes, provant ganxos, reversos i cistelles passades, i diferents tipus d’entrades per part dels jugadors que entren des de 6,25.

A diferència de partits anteriors, en aquesta ocasió vam jugar un partit frec a frec tota l’estona, amb diferències molt petites per part dels dos equips, però finalment el factor camp segurament ens va ajudar a poder acabar guanyant aquest partit. Hem de seguir entrenant molt bé, per arribar més ben preparats a la tornada, on no tindrem fàcil guanyar a Lloret a pista gran, un equip que defensa amb molt de físic, i apreta molt el jugador amb pilota, apart de comptar amb bons llençadors de 6,25, que poden fer mal tant per fora com per dins.

Aquest proper dissabte anirem al camp del CEB Girona, equip amb el qual hem jugat dos partits molt igualats a la primera fase, resolts per 4 i 1 punt de diferència, respectivament, i haurem d’estar molt concentrats per poder fer un bon paper. El guanyador d’aquest partit serà qui ocupi dilluns vinent la primera plaça del grup.

 

Text: Xavi Garcia

Leave a Reply