PreMini Masculí A: La Salle Palamós A 92 – CB Llagostera 42

El Pre-Mini A va visitar la Salle Palamós, en el partit ajornat de la 10ª jornada, per enfrontar-nos a l’actual líder de la província.

Va ser un partit en el que ens vam trobar impotents davant d’un equip replet de talent i alçada, i molt ben entrenat. Davant d’això, només queda lluitar els 48 minuts, aplaudir el rival i fer auto-crítica.

El ritme del partit va ser força alt de bon inici, tant per un equip com per l’altre, fet que considerem molt positiu, perquè al partit d’anada vam trigar mig partit a adaptar-nos al ritme de la Salle Palamós.

No obstant, ens vam trobar davant un equip molt millorat respecte a l’anada, que ens va obligar a posar en pràctica tots els recursos si volíem rebre de fons i no perdre la pilota abans d’arribar a cistella.

Un cop el resultat era força ampli, vam optar per sol·licitar que la defensa continués sent pressionant a pista sencera, i això ens va permetre continuar aprenent d’aquest partit.

A destacar, la gran millora en quant a actitud respecte el passat dissabte. En aquesta ocasió, tothom va córrer per defensar i es va saltar al rebot, aconseguint un gran nombre de rebots i taps davant de jugadors més alts. D’altra banda, també es va millorant en la presa de decisions en atac, cosa difícil quan el ritme de joc és alt, i d’altra banda també destaquem la millora en el domini del bot per part de jugadors que fa pocs mesos tenien dificultats en aquest sentit, i ara són capaços d’encadenar diversos canvis de mà de manera consecutiva amb el defensor apretant.

Quant a coses a millorar, continuem fent moltes passades descontrolades que passen més temps a l’aire del necessari, encara llancem forces vegades amb 1 o 2 defensors a prop, i des que hem començat a moure més la pilota i a millorar el joc sense pilota, hem perdut agressivitat en el 1c1. Ens falta trobar aquest equilibri entre ser agressius al 1c1 i verticals a cistella, i al mateix temps passar la pilota quan cal. D’altra banda, també ens costa utilitzar els diferents recursos apresos, quan en tenim un ampli ventall, i acabem optant només fer fer entrades normals o a cistella passada. Hem de potenciar més l’engany tant amb els peus com amb els ulls, per tal de superar als defensors al 1c1.

Partits com aquests són els que també ens fan fer auto-crítica als entrenadors, i ser conscients que hi ha equips molt ben treballats i evolucionats, i en aquest aspecte és feina nostra donar els recursos i la motivació als jugadors perquè es trobin amb eines suficients per ser competitius.

Aquest dissabte rebrem l’Adepaf Blanc, un partit ja més de la “nostra lliga”, i de ben segur que l’experiència d’aquest dimecres ens permetrà millorar certs aspectes per arribar al partit de dissabte amb millors garanties.

 

Text: Xavi Garcia

Leave a Reply